Vloeren

NATUURSTEEN:
Natuursteen is een verzamelnaam voor diverse steensoorten uit de natuur. Enkele voorbeelden van natuursteen zijn graniet, lavasteen, leisteen, marmer en kwartsiet. Iedere natuursteensoort heeft zijn eigen uitstraling en structuur zodat in vrijwel elke woonsituatie wel een type natuursteen past. Een natuursteenvloer is zeer onderhoudsvriendelijk en uitermate geschikt voor de badkamer en keuken.

VLOERTEGELS:
Tegels en plavuizen kunnen in elke ruimte gelegd worden en zijn zeer veelzijdig en onderhoudsvriendelijk. U kunt tegels en plavuizen verkrijgen in verschillende formaten, kleuren, materialen en patronen. In iedere woonstijl kan een mooie vloer van zowel tegels als plavuizen gerealiseerd worden.
Een tegelvloer geeft het interieur een ruimtelijke en levendige werking en kan effen maar ook in een decoratief patroon gelegd worden. Bovendien zijn tegelvloeren met oneindig veel decoratieve opdrukken te krijgen. Tegels worden tegenwoordig geïmporteerd uit Italië, Portugal, Spanje en zelfs uit Noord Afrika. Tegenwoordig zijn mozaïektegels en tegels geïnspireerd op de klassieke oudheid en de renaissance zeer in trek, maar ook aarde- zachtgele- en terracotta-tinten zijn in.
 
CEMENTDEKVLOER:
De cementdekvloer is vrijwel altijd de eerste keuze voor nieuwbouw-woningen,
-winkelcentra, -kantoorpanden, -verzorgingstehuizen en -scholen. Egalisatie en isolatie, zowel van warmte als van geluid zijn de belangrijkste redenen om een cementdekvloer, ofwel cementgebonden vloer, aan te brengen op een dragende ondergrond. De cementdekvloer is bij uitstek geschikt voor uiteenlopende vloerafwerkingen zoals bijvoorbeeld tegels, vloerbedekkingen, siergrind- en coatingvloeren.

EGALISATIELAGEN EN ONDERVLOEREN:
Het egaliseren van vloeren is geen werk voor de klusser. Het is een specialistisch vak, waarbij de nodige vakkennis vereist is (welke primer, welke materialen, welke voorbewerking). De Harener Tegelhandel gebruikt bij het egaliseren en renoveren hoogwaardige materialen en geeft vanzelfsprekend garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.
Naast een vlakke, vormvaste en voldoende sterke ondervloer is het vochtpercentage belangrijk. Wij raden aan een gespecialiseerde vochtmeting uit te voeren alvorens te beginnen met het aanbrengen van een vloer. Vooral bij parket en houten vloeren is een vochtmeting van groot belang.

Wilt u meer weten?

Kom dan eens langs in onze showroom te Eelde. Een Routebeschrijving vind u hier. Of maak een afspraak per telefoon (050 - 30 800 26) of email.
Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Openingstijden

 • Maandag 10:00 - 17:00 uur
 • Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
 • Woensdag 10:00 - 17:00 uur
 • Donderdag 10:00 - 17:00 uur
 • Vrijdag 10:00 - 17:00 uur
 • Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Harener Tegelhandel

 • Burg J G Legroweg 88
 • 9761 TD Eelde
 • Tel.: 050 - 30 800 26
 • Fax: 050 - 30 805 02
 • Routebeschrijving
vloeren infrezen voor vloerverwarming

Een greep uit ons assortiment:

wanden en vloeren Vloerverwarming onder uw tegels Tegels, natuursteen in allerlei maten en uitvoeringen
Marmer, porcelein ontdek ons groot assortiment aan vloeren en wanden Uw specialist op het gebied van wanden, vloeren en vloerverwarming KWaliteit wand- en vloertegels tegen scherpe prijzen